ÁSZF

ÁSZF
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója szeretnél lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra,
kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.
A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésedre!

1. Üzemeltetői adatok, információk
Cégnév: Jurátovics Réka egyéni vállalkozó
Székhely: 2045 Törökbálint, Nyár utca 24.
Telephely cím: 2045 Törökbálint, Nyár utca 24.
Panaszkezelés cím: arekan@gmail.com
Adószám:67943126-1-33
Egyéni vállalkozás nyilvántartási száma:50982813
Kibocsátó okmányiroda:Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Nemesfém engedély: MKEH-NEHITI
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus levelezési cím: arekan@gmail.com
Telefonos elérhetőség: 06-20/8000-921
Szállítási partner, partnerek megnevezése: MLP Magyar Posta
Személyes átvételei lehetőség: nincs.
Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik 9-15 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje: 2-4 hét

2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
Online értékesített egyedi, kézzel készült arany- és ezüst ékszerek drágakövekkel, gyöngyökkel. A megrendelt ékszereket a Magyar Posta Zrt. szállítja házhoz.

3. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:
A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, és minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját.
Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!
A termékeknél feltüntetett árak bruttó árak, melyek 0% áfát tartalmaznak (alanyi adómentes termékek)!

4. Rendelési információk
A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretnéd legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

5. A megrendelések feldolgozása
A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9-15 óráig.
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség
a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-4 héten belül.
A termékek adatlapján megjelenített képek bizonyos esetekben eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kaptál a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizd a SPAM (levélszemét) mappát a levelező rendszeredben. Amennyiben nem kaptad meg a visszaigazolást, kérjük vedd fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeken.

6. Rendelés menete
1. A megvásárolni kívánt terméket helyezd a kosárba
2. Ha nem szeretnél további terméket vásárolni, ellenőrizd a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „piros X” gombra kattintva törölheted a kosár tartalmát. Ha módosítod a megvásárolni kívánt mennyiséget, a mennyiség módosítását követően kattints a kosár frissítése gombra!
3. Nyomd meg a „Tovább a pénztárhoz gombot”
4. Szállítási / Számlázási, illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben
már regisztráltad magad, akkor be tudsz lépni. A megrendelés elküldéséhez nem
szükséges regisztráció!/*
5.Válaszd ki a fizetési módot.
6. Az adatok megadását követően a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudod elküldeni megrendelésed, előtte azonban még egyszer ellenőrizheted a megadott adatokat.
Szükség esetén ezen az oldalon módosítani tudod a megadott adatokat, illetve visszaléphetsz a kosár tartalmának módosításához is.
7. A beérkezett megrendelésed egy manuálisan küldött e-mailben minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretnél, a jövőben regisztrált felhasználóként be tudsz lépni és azonnal el tudod küldeni megrendelésed a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyelj az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtanod, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégezned.
Kérjük kiemelten ügyelj az elérhetőségi adatok pontos megadására! Rosszul megadott e-mail cím esetén a visszaigazolást nem tudjuk kézbesíteni a megrendelés beérkezéséről. Amennyiben a beérkezett üzenetek mappában nem találod a visszaigazolást, ellenőrizd a SPAM – levélszemét mappákat is.
Hibásan megadott adatok esetén nem tudjuk felvenni a kapcsolatot. Pontatlanul vagy hiányosan megadott kapcsolatfelvételi adatokból adódóan a megrendelés teljesítése ellehetetlenülhet.

7. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja
A megrendelt terméket ellenértékét előre utalással kell rendezni.
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza.

8. Házhoz szállítás, információk
Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta Zrt. kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodsz otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni.

9. Házhoz szállítás díjszabása
A házhoz szállítás ingyenes.

10. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettséged keletkezik. Ha a kézbesítő nem talál otthon, akkor hagy a postaládában egy értesítőt amivel át tudod venni a csomagot a postán 10 napig. Ezt követően a Magyar Posta Zrt. visszaküldi hozzánk a csomagot. Amennyiben a Magyar Posta kézbesítője visszaküldi nekünk a megrendelt terméket “Cím elégtelen”, “Ismeretlen”, “Elköltözött”, “Nem vette át”, “Nem kereste” jelzéssel, akkor a második postázást, belföldi postázás esetén 1.000 Ft, külföldi postázás esetén 2.000 Ft ügyintézési díj – mely tartalmazza a második postaköltséget is- befizetése után tudjuk teljesíteni.

11. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató
1. Kellékszavatosság


-Milyen esetben élhetsz a kellékszavatossági joggal?
Te az Arekán Ékszer ( Jurátovics Réka ev.) hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthetsz a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Köteles vagy a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmed, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogaid már nem érvényesítheted. Használt dolog esetén ez a határidő két évnél rövidebb határidő esetén beillesztendő, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheted kellékszavatossági igényed?
Te a vállalkozással szemben érvényesítheted kellékszavatossági igényed.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogaid érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha  igazolod, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Arekán Ékszer ( Jurátovics Réka ev.) vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már köteles vagy bizonyítani, hogy az  általad felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

2. Termékszavatosság


 

Milyen jogok illetnek meg Téged termékszavatossági igényed alapján?
Termékszavatossági igényként  kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheted.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheted termékszavatossági igényed?
Termékszavatossági igényed a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheted. E határidő elteltével az jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheted termékszavatossági igényed?
Termékszavatossági igényed kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatod. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Neked kell bizonyítanod.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági
kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot
bizonyítania.
Felhívom figyelmed, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz. Termékszavatossági igényednek eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényed a gyártóval szemben érvényesítheted.

12. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás
14 napon belül jogosult vagy indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, jogosult vagy 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.

Ha elállási/felmondási jogoddal élni kívánsz, elállási/felmondási szándékot tartalmazó egyértelmű nyilatkozatod köteles  vagy eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:
Elektronikus úton: arekan@gmail.com
Postai úton: 2045 Törökbálint, Nyár utca 24.

Határidőben gyakorolod elállási/felmondási jogod, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldöd elállási/felmondási nyilatkozatod.
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai
Ha elállsz ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatodnak kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az általad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választottad.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulásod adod; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Téged semmilyen többletköltség nem terhel. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy  nem igazoltad, hogy azt visszaküldted: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
A termék visszaküldésének közvetlen költségét Te viseled.
Te kizárólag akkor vagy vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett: arekan@gmail.com

Jurátovics Réka 2045,Törökbálint,Nyár u. 24.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.
A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:
Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek.
Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.
Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

13. Adatkezelési nyilatkozat
A http://www.arekanekszer.hu domain néven üzemelő webáruház adatait Jurátovics Réka egyéni vállalkozó kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk a Magyar Posta Zrt. megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges – megadandó adatok

név

e-mail cím

telefonszám

irányítószám

település

utca, házszám

emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrációkor megadandó adatok
(a megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció, nélküle is rögzíthető a megrendelés)

e-mail cím

használni kívánt jelszó

név

telefonszám

irányítószám

település

utca, házszám

emelet, ajtó

A webáruházban történő vásárláshoz nem szükséges regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével későbbiekben visszakeresheted  a már leadott megrendeléseid, újra rendelheted a termékeket. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk.

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)

kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket)

regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok.

Statisztikai adatok
A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Arekán Ékszer (Jurátovics Réka ev.) kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. Az Arekán Ékszer ( Jurátovics Réka ev.) által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)
A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges.
Amennyiben nem szeretnéd engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatod a böngésződ beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.

Megrendelés adatai
A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Arekán Ékszer (Jurátovics Réka ev.)a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év).
Adataid törlését, módosítását bármikor kérheted írásban a arekan@gmail.com e-mail címen. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően a arekan@gmail.com e-mail címen kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

14. Jogorvoslattal élhet
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
URL: http://naih.hu

15. Egyéb rendelkezések, információk
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv.
rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésed rögzítésével elfogadod az Arekán Ékszer (Jurátovics Réka ev). általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.

Jurátovics Réka2045 Törökbálint, Nyár utca 24.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk
elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

A vitás eseteket a Budapesti Békéltető Testület segít rendezni.
Budapesti Békéltető Testület
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
web: http://www.bekeltet.hu E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

 

Comments are closed !